uitvaartverzekering online afsluiten

Maar liefst 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Steeds meer mensen hebben namelijk de behoefte tijdens hun leven zelf alle zaken te regelen wat betreft hun uitvaart. Bij een overlijden moet er op korte termijn namelijk veel worden geregeld. Voor nabestaanden is het vaak een hele taak om een uitvaart te regelen. Zij hebben al genoeg verdriet en weten soms niet precies wat de laatste wensen van de overledene waren.

Met een uitvaartverzekering kunt u nu al zelf een en ander vastleggen rondom uw begrafenis of crematie. U kunt er, met een kapitaalverzekering, voor kiezen om geld vrij te laten komen wanneer u sterft voor het bekostigen van uw laatste reis. Een naturaverzekering daarentegen,  regelt en verzorgt de gehele uitvaart zodat deze taak uit handen wordt genomen van uw nabestaanden.  Welke uitvaartverzekering u ook kiest, uw nabestaanden blijven op deze manier in ieder geval niet met de hoge kosten van uw uitvaart achter.

Wij raden aan om zoveel mogelijk begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij proberen dit vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat het meestal niet mogelijk is alle verzekeraars met elkaar te vergelijken. Soms zijn de verschillen erg klein of is het aanbod niet goed genoeg. Door niet alle verzekeringen te zien, kunnen mensen vaak makkelijker kan kiezen. Het kan ook voorkomen dat niet alle informatie altijd beschikbaar is die nodig is om te kunnen vergelijken.

Websites geven meestal geen advies. Zij verzamelen zoveel mogelijk nuttige informatie voor u en presenteren dit in vaak in de vergelijking. Meestal adviseren ze u niet over welke verzekering het beste voor u is. Voor inhoudelijke vragen over de verzekering, zult u contact op moeten nemen met de betreffende verzekeraar. Die verzekeraar is ook na het afsluiten uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en suggesties.

De informatie op vergelijkingswebsite bieden ze gratis aan maar het kost veel tijd en geld om de websites op te zetten, te onderhouden en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Goede sites vinden het belangrijk dat onze informatie up-to-date is en de website voldoet aan de eisen van deze tijd. De sites ontvangen doorgaans een vergoeding van sommige verzekeraars wanneer een bezoeker – via die site – een polis afsluit.

Hoe zit het met waardevastheid?

Een uitvaart wordt bijna elk jaar duurder, het is daarom van belang om na te gaan of uw uitvaartverzekering waardevast is. Veel verzekeraars zorgen hiervoor door winstdeling of herindexatie. In de verzekeringsvoorwaarden van veel verzekeraars staat dat het hen voorbehouden is om de voorwaarden tussentijds aan te passen, wanneer dit noodzakelijk is.

Het is mogelijk uw hele gezin te verzekeren. Doorgaans betaalt u geen volledige premie voor een kind. Kinderen krijgen meestal korting op de premie óf ze zijn zelfs gratis meeverzekerd. Als u een vergelijking maakt, geeft u aan of u een partner of kind(eren) wilt meeverzekeren. U kunt in de premiecalculator, aan de rechterkant, uw gezinsleden toevoegen.